MENIU

Leonard Orban a demisionat de la conducerea Institutului European

<p>Leonard Orban a demisionat de la conducerea Institutului European</p>

Fostul comisar european Leonard Orban, al cărui nume a fost avansat neoficial ca viitor consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, a demisionat din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România (IER), urmând să părăsească acest post la 15 ianuarie, informează Mediafax.

Demisia a fost depusă la 29 decembrie, iar decizia prin care premierul Victor Ponta ia act de acest gest a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial, cu valabilitate din 15 ianuarie.
Orban se afla la conducerea Consiliului de Administraţie al Institutului European din România din noiembrie 2013, când a fost numit de premierul Ponta.

La 20 decembrie, surse politice declarau pentru Mediafax că Leonard Orban va coordona, în calitate de consilier prezidenţial, domeniul afacerilor europene.

Leonard Orban a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, comisar european pentru multilingvism în intervalul ianuarie 2007-februarie 2010, ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Boc, începând cu septembrie 2011, fiind menţinut pe această funcţie ministerială în Guvernul Ungureanu şi în primul Guvern Ponta.
De asemenea, Orban a fost consilier prezidenţial pentru afaceri europene al preşedintelui Traian Băsescu, între 2010 şi 2011.

În 23 octombrie 2012, Leonard Orban nu a primit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European, pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.