MENIU

Legea privind explotarea gazelor din Marea Neagră reaprinde spiritele în Parlament

Legea offshore, care stabileşte cum se exploatează gazele, pe ordinea de zi a Senatului 

Ministrul Energiei, Anton Anton, este așteptat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora Guvernului”, ca să de explicații despre Legea privind explotarea gazelor din Marea Neagră(Legea offshore). Proiectul a fost adoptat în sesiunea trecută de legislativ, însă șeful statului l-a retrimis spre reexaminare.

Proiectului legii offshore retrimis în Parlament şi, pe 24 septembrie, a fost adoptat şi de plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

Comisiile pentru industrii, buget şi administraţie publică din Camera Deputaţilor au aprobat în 2 octombrie modificările la Legea privind explotarea gazelor din Marea Neagră(Legea offshore), însă a doua zi plenul a decis retrimiterea la comisii pentru o săptămână a raportului. Decizia a fost luată la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. PSD a fost de acord cu propunerea.

PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la Legea offshore, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, precizând pe 17 octombrie că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România iar investiţia celor care operează să se deducă maximum 30% din impozitul pe venitul suplimentar.