MENIU

Legea privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă, aprobată de Guvern - Ce prevăd noile reguli din convenția OIM 190/2019

Legea privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă, aprobată de Guvern/ Foto: Facebook Ministerul Muncii

Guvernul a aprobat legea prin care România aderă la convenția OIM 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la locul de muncă. Anunțul a fost făcut, joi, pe Facebook de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, legea prin care România aderă la convenția OIM 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la muncă.

Concret, angajații vor fi mai bine protejați împotriva violenței și hărțuirii la muncă. Practic vor fi considerate acte de hărțuire și violență: abuzul fizic și verbal; hărțuirea și mobbing-ul; hărțuirea sexuală; amenințările; urmărirea/supravegherea. 

În plus, se extinde spațiul în care hărțuirea este considerată că are legătură cu munca, și aici vorbim despre delegații; team building-uri; deplasarea către serviciu; orice spațiu public sau privat care are legătură cu locul de muncă; comunicarea on-line.
Vestea bună este, de asemenea, că nu doar angajații vor fi protejați, ci și persoanele aflate în perioada de formare: stagiarii, ucenicii; cei cărora le-a încetat raportul de muncă; voluntarii; candidații pentru un loc de muncă, dar și persoanele care exercită autoritatea, îndatoririle sau responsabilitățile unui angajator.

Mai multe articole despre:
hartuire loc munca violenta guvern