MENIU

Laszlo Tokes a pierdut procesul intentat lui Iohannis şi Cioloş

Eurodeputatul Laszlo Tokes a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care i-a dat în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş pentru retragerea Ordinului ”Steaua României”, decizia putând fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite Digi24.ro. 

Laszlo Tokes a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în 21 aprilie, anularea Decretului din 4 martie 2014, acuzându-l pe preşedintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituţia prin semnarea decretului de retragere a distincţiei şi pe premierul Dacian Cioloş că a contrasemnat documentul.

Instanţa a pronunţat marţi decizia în acest caz, care poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu recurs, în 15 zile de la comunicarea acesteia.

"Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în interesul pârâţilor de intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Mai multe articole despre:
0 alegeri măsuri Laszlo Tokes anunţ decizii