MENIU

Iliescu lansează un atac voalat la Dragnea: ”Se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente”

Ion Iliescu

Iliescu lansează un atac voalat la Dragnea. Fostul președinte pune starea de tensiune din România pe seama rupturii care există între baza și elitele societăților, tensiune creată de ,,o putere politică incapabilă să-și mai asume responsabilitățile care îi revin". Într-o postare pe blogul personal, Iliescu avertizează că: ”se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente.", cu referire directă la protestele din Piața Victoriei. 

Populismul, setea de putere și incapacitatea politicienilor de a-și asuma responsabilitățile ce le revin sunt doar câteva dintre motivele care scot oamenii în stradă atât în România cât și în Europa. Cel puțin acesta este avertismentul lansat astăzi de fostul președinte Ion Iliescu.

„ Se pot pregăti condițiile unor noi schimbări violente, pentru că ruptura între baza și elitele societăților se adâncește, iar binele public este pus între paranteze. (...) Populism, naționalism, extremisme de tot felul, și putere politică incapabilă să-și mai asume responsabilitățile care îi revin, toate astea scot oamenii în stradă."

Este atacul voalat lansat de Ion Iliescu, la actualul președinte al PSD Liviu Dragnea, într-o postare pe blogul personal despre Revoluția din 89.

„Se implinesc 29 de ani de la Revolutia Romană, din decembrie 1989, un act de demnitate al poporului român, care iși va păstra semnificația în timp, indiferent de manipulările mediatice și politice.”(...) Adevăratul omagiu și manifestarea recunoștinței față de cei care au reușit să ne aducă libertatea după decenii de totalitarisme, este păstrarea democrației și a libertătii. Politicul trebuie să reziste tentației, autoritarismului, antecamera totalitarismului.”

Postarea a fost scrisă la doar o zi după ce Ion Iliescu a fost inculpat în Dosarul Revoluției, dosar în care este acuzat de crime împotriva umanităţii.

Între timp, același Ion Iliescu conduce Institutul Revoluţiei Române, încă de la înfiinţare, adică de acum 14 ani. Iar fostul şef de stat nu e singurul inculpat care face parte din Institutul care scrie cărţi despre folosirea armatei împotriva propriului popor. Printre membrii colegiului se mai află Emil ,,Cico" Dumitrescu şi Gelu Voican Voiculescu. Vă reamintim, 862 de oameni au murit şi alţi două mii 150 au fost răniţi în decembrie 1989. Procurorii susţin că, între momentul fugii dictatorului şi finalul anului, s-au tras nu mai puţin de 12,6 milioane de gloanţe.

Mai multe articole despre:
Revoluţie Ion Iliescu