MENIU

KLAUS IOHANNIS: USL a murit, PSD și PNL nu vor mai guverna prea curând împreună

<p>KLAUS IOHANNIS</p>

KLAUS IOHANNIS. Prim-vicepreședintele PNL spune că USL e istorie, iar cele două partide nu se vor reîntâlni la puterea prea curând.

KLAUS IOHANNIS. "USL nu mai trăiește, este un capitol încheiat definitiv, din istorie. A fost o mare speranță a românilor, din păcate, cu tot votul masiv, imediat ce a început să guverneze țara, în interior au început lucrurile să meargă mai rău și dintr-un parteneriat între PSD și PNL s-a ajuns la situații intolerabile, am ajuns nu doar să punem în practică ceea ce ne-am propus împreună, măsuri ale PNL.

E revenire în USL nu este posibilă, o revenire într-o guvernare comună, în viitorul apropiat putem să o excludem din capul locului.

NU (PNL cu Klaus Iohannis președinte nu ar reveni la guvernare cu PSD condus de Victor Ponta, n.red.). Și nu cred că acest lucru poate fi legat de liderul partidului. Liderul partidului este Crin Antonescu. PNL este partidul cu cea mai puternică personalitate din spectrul politic românesc. PNL a hotărât să se despartă de PSD, e decizia partidului, nu a unui om, fie el și președintele PNL", a spus Klaus Iohannis, la Jocuri de Putere.

"În cazul în care aș fi premier, aș avea o coaliție guvernamentală care nu include PSD. Nu știu dacă vom ajunge să guvernăm din decembrie 2014, din vara lui 2015 sau din 2016. Credem că este obligatoriu să reducem TVA, chiar la mai puțin decât 19%. Cota unică a fost o măsură pe care noi am introdus-o, o măsură liberală foarte serioasă. S-a dovedit a fi un pas foarte și dacă ține de mine eu nu aș modifica-o", a adăugat Iohannis. 

Mai multe articole despre:
PNL alegeri prezidenţiale Klaus Iohannis