MENIU

Klaus Iohannis: Voi pleda pentru construirea unui muzeu național al comunismului

<p>Klaus Iohannis: Voi pleda pentru construirea unui muzeu național al comunismului</p>

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a afirmat, marți seară, la Timișoara, în cadrul discursului susținut cu prilejul implinirii a 25 de ani de la declanșarea Revolutiei Române, din Decembrie 1989, că pledează pentru construirea unui muzeu național al comunismului, informează HotNews. 

"Avem mereu nevoie de amintire și reamintire, doar așa ne putem feri de comunism. România are nevoie de un mare muzeu național al comunismului. În calitate de președinte, voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu, pentru că președintele trebuie să vegheze la cultivarea memoriei națiunii", a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele ales al României a subliniat că "nu este niciodată inutil sau banal să vorbim despre libertate" și  că, "de aceea, în orice construim, suntem datori să avem ca reper, ca principiu, libertatea".

"La 25 de ani de la Revoluție, am făcut promisiunea de a fi aici, la Timișoara, și din respect pentru cei care și-au dat viața în 1989, pentru ca noi să trăim în democrație. Curajul lor a inspirat o întreagă națiune. Au arătat că dorința de libertate este mai puternică decât aparatul represiv al regimului totalitar. Nu este niciodată inutil sau banal să vorbim despre libertate. De aceea, în orice construim, suntem datori să avem ca reper, ca principiu, libertatea. (...)Pentru mine, aceasta e cu siguranță o temă de readus în prezent, viitorul democratic al națiunii depinde de modul în care ne asumăm un trecut tragic", a afirmat Klaus Iohannis.

 

Mai multe pe HotNews.