MENIU

Klaus Iohannis şi soţia sa, gest emoţionant la memorialul atacului terorist din 11 septembrie 2001

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au depus duminică flori și au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul de la Ground Zero, construit în locul Turnurilor Gemene. Pe pagina de facebook a preşedintelui au fost postate şi trei fotografii.

Cei doi au depus trandafiri roșii și flori albe pe inscripțiile cu numele Ana Fosteris și Corina Stan. Preşedintele a postat şi un mesaj emoţionat pe pagina sa de facebook:

"Am fost foarte mișcat să pășesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spațiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu toții martorii unui adevăr dureros și ai unei lecții categorice: intoleranța aduce crimă și terorismul trebuie combătut în fiecare zi. Lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine. În toți acești ani, românii și-au arătat solidaritatea cu poporul american nu din obligație, ci din credința că libertatea este cea mai importantă valoare a omului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin solidaritate și prin acțiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale", se arat[ pe pagina de facebook.

Memorialul a fost vizitat vineri și de Papa Francisc, care efectuează o vizită în SUA.

În 2011, la zece ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, pe locul fostelor Turnuri Gemene, americanii au deschis publicului un memorial. Pe locul fundațiilor fostelor turnuri au fost amenajate fântâni uriașe din piatră neagră în care apa curge continuu în pământ.

Pe parapetul metalic ce înconjoară monumentul sunt gravate numele celor peste 2.600 de victime ale atentatelor.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până miercuri o vizită oficială în SUA, cu ocazia summitului ONU, scrie Agerpres.