MENIU

Iohannis: Papa Francisc ar putea veni în România, în 2018 - "S-a arătat foarte interesat"

<p>Papa Francisc va vizita Romania: "Rugaţi-vă pentru mine şi sper să fac o vizită"</p>

Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă cu ocazia unei conferință de presă susținută la finalul sumitului informal de la Roma că Papa Francisc ar putea veni în 2018 în România. Șeful statului i-a adresat Suveranului Pontif o invitație de a veni în România, iar acesta s-a declarat "interesat" și ar putea onora invitația dacă timpul îi va permite.

„În afară de un schimb de amabilităţi protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitaţia mea, pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitaţie pe care am făcut-o cu o săptămână înainte şi în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni”,  a afirmat Klaus Iohannis.

De altfel, vineri, președintele a fost primit la Vatican de către Papa Francisc, alături de ceilalți șefi de stat și de guvern care au participat la sumitul de la Roma. Klaus Iohannis a fost însoţit de Prima Doamnă, Carmen Iohannis.

În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră și de asemenea a fost prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis PAPA FRANCISC Carmen Iohannis