MENIU

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe pentru preşedintele Mexicului, după cutremur

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului din Statele Unite Mexicane, Enrique Pena Nieto, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1, soldat cu sute de morți și de răniți, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Sunt profund marcat de veștile tragice privind dezastruosul cutremur care a afectat, din nou, țara dumneavoastră la data de 19 septembrie. Vă rog să primiți, în numele meu și al poporului român, întreaga noastră compasiune și solidaritate. Doresc poporului mexican și autorităților multă putere pentru a trece peste această nouă grea încercare a naturii", se arată în mesajul președintelui Iohannis publicat joi de Administrația Prezidențială, potrivit Agerpres

Totodată, șeful statului a transmis condoleanțe familiilor victimelor și urări de grabnică însănătoșire celor răniți. Miercuri, la Adunarea Generală a ONU, președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe Mexicului pentru recentele pierderi de vieți omenești.

"Condoleanțe poporului mexican pentru recentele pierderi de vieți omenești", a spus Iohannis în debutul intervenției susținute în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfășoară la New York. Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc marți în Mexic și s-a soldat cu cel puțin 230 de morți.