MENIU

Klaus Iohannis, în Franţa. Gest nervos al preşedintelui, după aterizarea la Paris

<p>Klaus Iohannis</p>

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat, marţi, într-o vizită oficială în Franţa, în cursul căreia va avea convorbiri cu preşedintele francez, François Hollande, şeful statului urmând să participe, joi, şi la Consiliul European de la Bruxelles, precum şi la summit-ul Partidului Popular European, scrie Mediafax.

La coborârea din nava prezidenţială, şeful statului s-a confruntat cu o situaţie uşor neplăcută. După ce a coborât scările avionului, Klaus Iohannis s-a apropiat de maşina care îl aştepta. Înainte de a intra în maşină, şeful statului şi-a dat paltonul jos. În acel moment, şeful statului era înconjurat numai de ofiţerii de pază francezi care nu s-au oferit să-i ia haina. Klaus Iohannis s-a uitat în stânga şi în dreapta şi, enervat, a aruncat haina pe maşină. Imediat, Lucian Pahonţu, şeful Serviciului de Protecţia şi Pază din România, i-a luat haina de pe maşină, scrie Adevărul.ro.

Klaus Iohannis a declarat la aeroport, înainte de plecarea spre Paris, că este importantă consolidarea parteneriatului cu Franţa, dar şi să arătăm că ”România, ce spune, aia face”.

El a precizat că este vorba despre prima vizită bilaterală din mandatul de preşedinte.

Despre vizita la Paris, Iohannis a arătat că vine la invitaţia preşedintelui Hollande şi a menţionat importanţa consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, un membru important al UE cu care avem relaţii bilaterale foarte bune.

Klaus Iohannis a spus că este importantă redinamizarea relaţiilor cu Franţa şi ceilalţi parteneri europeni şi foarte important este că ”trebuie să arătăm că România, ce spune aia şi face”.

”Avem relaţii româno-franceze care depăşesc cadrul unui parterneriat simplu, chiar al unui parteneriat strategic, în domeniul culturii, cercetării, educaţiei şi francofonia, care este o zonă de parteneriat foarte impotantă”, a mai spus Iohannis.

El a menţionat că în cadrul vizitei vor fi discutate chestiuni legate de UE şi chestiuni de actualitate cum ar fi combaterea terorismului şi situaţia din Ucraina.