MENIU

Klaus Iohannis, întâlnire cu șeful SRI. Ce cadou inedit a primit președintele de la Hellvig

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la inaugurarea noului sediu al Centrului Național Cyberint, unde a vorbit despre necesitatea unui cadru legislativ adecvat pentru prezervarea securității cibernetice. Pe pagina de facebook a SRI, au fost postate mai multe fotografii de la inaugurare, iar în una dintre ele, Eduard Hellvig îi înmânează un tricou cu sigla SRI, președintelui Iohannis. 

”Am participat astăzi la inaugurarea noului sediu al Centrului Naţional Cyberint, unitatea SRI - Serviciul Român de Informații care are drept misiune asigurarea prevenirii, protecției, reacției și managementului consecințelor în situația unor atacuri cibernetice. Trebuie să prevenim orice fel de amenințare la acest nivel, de aceea este esențial ca România să aibă un sistem naţional de securitate cibernetică”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de facebook. 

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a remarcat progresele înregistrate de Serviciul Român de Informații în punerea în stare de funcțiune a unui sistem național de securitate cibernetică, în condițiile în care amenințarea este una aflată într-o dinamică permanentă.

De asemenea, șeful statului a vorbit despre importanța componentei de prevenție în domeniu și despre necesitatea adoptării unui cadru legislativ adecvat, modern, capabil să ofere instrumentele necesare în mod legitim prezervării securității cibernetice în România.

Cu acest prilej, profesioniști din cadrul Centrului au susținut o serie de prezentări privind riscurile și amenințările de natură cibernetică cu care se confruntă România, aliații și partenerii săi, precum și măsurile luate de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint, pentru gestionarea acestora.