MENIU

Klaus Iohannis: În România, minoritățile sunt discriminate pozitiv!

În România minorităţile sunt discriminate pozitiv. O spune chiar preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviu pentru postul public de televiziune. 

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat statutul privilegiat pe care minorităţile îl au în ţara noastră şi consideră că acest lucru trebuie prezervat, deoarece, spune şeful statului, reprezintă o valoare..

"Eu zic că România are un fond foarte valoros prin organizaţiile minorităţilor sale şi acest fond trebuie păstrat. Nu peste tot în Europa întâlnim această situaţie, şi anume că minorităţile beneficiază de discriminare pozitivă, fiind reprezentante în Parlament sau având posibilitatea de participare la alegerile locale. Reprezintă un fond valoros de care dispune România şi care trebuie păstrat", a declarat Klaus Iohannis, într-un interviu pentru o emisiune în limba germană de la postul public de televiziune.

Şeful statului, care a vorbit exclusiv în limba germană, a precizat şi că minoritatea din care face parte a fost şi este punte de legătură puternică în relaţiile cu Berlinul.