MENIU

Klaus Iohannis: Politicienii, atitudine de băieți supărați că au fost prinși cu mâța-n sac

Klaus Iohannis este de părere că ”diferiți politicieni” de la Putere au o atitudine de ”artificial jigniți” după ce Comisia Europeană a criticat România pentru politicile economice și pentru situația din Justiție.

Klaus Iohannis susține că după avertismentul Comsiei Europene - conform căruia România a deviat semnificativ de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017 - a remarcat la ”unii politicieni” o ”atitudine de băieți supărați că au fost prinși cu mâța-n sac”.

”Atenționarea beningă (a Comisiei Europene, n.r.) trebuie să ne dea de gândit și trebuie să ducă la o anumită acțiune din partea guvernanților. Am văzut la diferiți politicieni nu doar că n-au recunoscut că așa este, au avut o atitudine de băieți supărați că au fost prinși cu mâța-n sac. Mi s-au părut artificial jigniți. Mi s-a părut că acest cuvânt - euroofuscat - ar descrie bine aceste reacții nepotrivite”, a declarat șeful statului, după vizita la Uzinele Dacia.

Totodată, președintele a subliniat că încă așteaptă un răspuns din partea Guvernului după ce a întrebat dacă există bani pentru pensii și salarii. ”Haideți să mai așteptăm un pic, poate primim răspunsuri mai convingătoare”, a afirmat acesta. 

Preşedintele Klaus Iohannis a mers joi în judeţul Argeş, unde a participat la o dezbatere privind industria auto şi a vizitat uzina Automobile Dacia S.A. de la Mioveni.

Iohannis, un nou atac la Guvernul Dăncilă

 


Mai multe articole despre:
guvern Klaus Iohannis