MENIU

Klaus Iohannis e de acord să îi fie înghețat salariul

Ministrul Finanţelor - Florin Cîţu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia actuală a economiei şi despre măsurile pe care le are în vedere pentru redresarea situaţiei, precizând că una dintre ele este îngheţarea salariilor demnitarilor, pe care o "acceptăm toţi".

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că i-a încurajat pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Finanțelor, Eugen Cîțu, la discuțiile avute la Palatul Cotroceni, să treacă la înghețarea salariilor demnitarilor în 2020.

Înghețarea va începe cu salariul său.

„Da, mi se pare un lucru potrivit. Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie noi care stam in varful piramidei sa dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze de cresteri salariale si e un moment potrivit ca o crestere salariala trebuie sa fie si o oportuna. I-am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura”, a declarat Klaus Iohannis.

Referitor la interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat și despre concedierea unor bugetari, președintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de un mix de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar în 2020.

„E nevoie de un mix de măsuri pentru a permite reducerea deficitului pana intr-o zona rezonabila de 3%, este clar ca acele guverne esuate PSD-iste au exagerat cu masuri luate pe picior, fara o analiza serioasa si acum guvernul PNL trebuie sa vina cu o atitudine foarte responsabila. Evident, toate lumea isi doreste sa creasca salariile, pensiile, dar trebuie sa avem in vedere si limitarea bugetului.

I-am incurajat sa vina cu un mix de masuri, pe de-o parte incurajarea cresterii economice, dar in acelasi timp anul 2020 trebuie sa fie anul reechilibrarii bugetare, trebuie gasite metode de a reduce cheltuiala unde se poate fara se se apropie de buzunarul romanului”, a spus Iohannis.

Mai multe articole despre:
salariu inghetat