MENIU

Klaus Iohannis, discuţii despre codurile penale, la Cotroceni, cu lideri ai partidelor europene

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie, la Cotroceni, despre legile justiţiei, cu o delegație a Partidului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, condusă de domnul Hans van Baalen, președintele ALDE.

Redăm, în continuare, comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit vineri, 18 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o delegație a Partidului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, condusă de domnul Hans van Baalen, Președintele ALDE.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat demersurile majorității parlamentare din România de a modifica legile justiției, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, recentele discuții despre introducerea unui prag privind abuzul în serviciu, modificarea cadrului legal de organizare și funcționare a asociațiilor și fundațiilor, precum și teme europene de interes comun.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, și cu această ocazie, convingerea profundă că România va continua să aibă un stat de drept funcțional, o garanție în acest sens fiind dorința cetățenilor de a merge înainte și de a nu face pași înapoi.

Totodată, Președintele României a subliniat în dialogul cu interlocutorii săi că țara noastră este și va rămâne profund ancorată în valorile europene", anunţă Administraţia Prezidentiala.