MENIU

Klaus Iohannis, despre Armată: E nevoie de resurse financiare, dar şi de susţinere politică

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs despre siguranţa naţională, la Satu Mare. Acesta a declarat că este nevoie de susținere politică, dar și de alocări financiare pentru ca România să aibă o armată modernă.

Șeful statului a explicat că militarii români, acolo unde nu au putut contribui cu tehnică militară de ultimă generație, 'au compensat prin dăruire, inteligență și seriozitate'.

"Armata statului român este unul dintre cei mai importanți contributori la credibilitatea României în lume. În formatele aliate, acolo unde nu au putut contribui cu tehnică și dotări de ultimă oră, militarii noștri au compensat prin dăruire, inteligență și seriozitate. Putem vorbi mult, și cred că ei merită, despre spiritul de sacrificiu, profesionalism, și patriotism. Acestea sunt atribute incontestabile care au făcut din armată, una dintre cele mai respectate instituții în România, toate sondajele relevă că românii au foarte mare încredere în armată", a declarat Iohannis.

Președintele a arătat că pentru o armată modernă este nevoie de susținere politică, amintind că a reușit să obțină acordul tuturor partidelor pentru a aloca 2% din PIB apărării.

Mai multe articole despre:
măsuri anunţ decizii Klaus Iohannis persedinte