MENIU

Iohannis, avertisment către Dragnea: "Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează.."

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un mesaj indirect, către PSD şi Liviu Dragnea, după ce a anunţat că a revocat-o pe Kovesi pentru a respecta statul de drept: "Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă".

Preşedintele a spus că a apreciat activitatea Laurei Codruţa Kovesi, iar de acum poate va sprijini şi mai mult lupta anticorupţie:

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie", a mai spus Iohannis.

Şeful statului nu a menţionat însă de ce anunţul de revocare a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. Mădălina Dobrovolschi a anunţat luni că şeful statului a semnat decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.