MENIU

Klaus Iohannis a semnat decretele privind ambasadorii români în Marea Britanie şi Belarus

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 11 august, decretele prin care Viorel Moşanu devine ambasador al Republicii Belarus, iar Mihnea Motoc, ambasador al Marii Britanii, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Viorel Moşanu şi Mihnea Motoc au fost acreditaţi de Klaus Iohannis ambasadori ai Belarusului şi, respectiv, Marii Britanii, marţi, 11 august.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 11 august a.c., următoarele decrete: Decret privind acreditarea în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Belarus a domnului Viorel Moşanu;

Decret privind acreditarea în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a domnului Mihnea Ioan Motoc", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată, Iohannis a semnat şi decretul pentru supunerea spre adoptare Parlamentului a acceptării Amendamentului de la Doha, adoptat la Doha, la 8 decembrie 2012, la Protocolul de la Kyoto la Convenţia – cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997.

De asemenea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, marţi a fost semnat şi decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de Parteneriat Economic preliminar între Côte d’Ivoire, pe de o parte, şi Comunitatea Europeană şi Statele sale Membre, pe de altă parte, semnat la Abidjan, la 26 noiembrie 2008, şi la Bruxelles, la 22 ianuarie 2009.