MENIU

Klaus Iohannis a pierdut definitiv una dintre case

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv una dintre case, anunţă Realitatea Tv. Este vorba despre casa din centrul Sibiului, cea care îi aducea cele mai multe venituri. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Piteşti. În replică, purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a luat act şi respectă decizia instanţei. 

Astfel, Curtea de Apel Pitești a respins, miercuri, contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanță.

Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice. Anterior, familia Iohannis a pierdut în instanță dreptul de proprietate asupra acestei părți din casă, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov.

Casa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor.

Hotărârea Curții de Apel Pitești este irevocabilă.

Judecarea contestației în anulare s-a încheiat pe 15 februarie, instanța amânând atunci pronunțarea cu o săptămână.

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Pitești conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă, scrie Agerpres.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. În urma articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind imobilul din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casa în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Mai multe articole despre:
măsuri Sibiu Klaus Iohannis a pierdut 6 case o casa