MENIU

Kelemen: UDMR se gândește la două-trei ministere, în funcție de structura coaliției

Kelemen: UDMR se gândește la două-trei ministere, în funcție de structura coaliției

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri seara, la Târgu Mureș, că UDMR se gândește la două-trei ministere, însă acest lucru se va stabili în funcție de structura coaliției guvernamentale.

Kelemen Hunor a arătat că sâmbătă, în Consiliul Reprezentanților Unionali, va fi cerut de către conducerea formațiunii un mandat pentru negocierile care vor fi organizate duminică cu reprezentanții PSD, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, în discursul rostit în faţa delegaţilor la Adunarea Generală anuală a UDMR Târgu Mureş, că grupurile parlamentare ale Uniunii sunt "limba cântarului" şi că depinde de reprezentanţii săi dacă recunosc"şansele momentului".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, în discursul rostit în faţa celor peste 100 de delegaţi la Adunarea Generală anuală a UDMR Târgu Mureş, că se înregistrează o situaţie nouă în România, în ultimele zile, după ce coaliţia guvernamentală formată de USL, de 70 la sută, "s-a descompus", transmite corespondentul MEDIAFAX.

El le-a expus delegaţilor opţiunile posibile, avertizându-i că UDMR "trebuie să aleagă până luni".

"Cu facţiunile Senat şi Cameră, suntem limba cântarului. Depinde de noi dacă recunoaştem şansele momentului. Avem trei opţiuni: în opoziţie, din Parlament să sprijinim Guvernul, cum am făcut în perioada 2000-2004, sau, dacă am recunoscut situaţia actuală, dacă formulăm condiţii bune, nu de dragul guvernării, putem spune da, în anumite condiţii să acceptăm guvernarea. Despre asta vom vorbi azi şi mâine cu preşedinţii judeţeni (ai UDMR - n.r.). Nu avem timp să aşteptăm, până luni la prânz trebuie să decidem dacă primim mandatul, pe cine, ce să alegem. Cred că suntem destul de înţelepţi, ca reprezentanţi ai 80 la sută din unguri. Nu trebuie să judecăm o problemă de ideologie, nu e vorba ca ungurii din Ardeal să fie de stânga sau de dreapta", a spus Kelemen Hunor.

Mai multe articole despre:
UDMR guvern Victor Ponta ministere Kelemen Hunor