MENIU

Kelemen: O soluţie ar fi fost ca Ponta să demisioneze. România riscă o izolare extrem de diplomatică

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că "cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată", considerând că "o soluţie pentru ieşirea din această situaţie ar fi fost o demisie a premierului Victor Ponta".

"Dincolo de prezumţia de nevinovăţie, care trebuie să funcţioneze şi în cazul premierului şi în cazul unui simplu cetăţean, totuşi aici există o responsabilitate în plus, pentru că atât premierul, cât şi Executivul vor intra într-o situaţie imposibilă din punct de vedere politic, din punct de vedere al relaţiilor politice internaţionale şi în relaţiile cu finanţatorii externi. Eu cred că cea mai mare problemă din acest punct de vedere care se conturează pentru România este o izolare treptată, o izolare extrem de diplomatică (...). De aceea spuneam eu că o soluţie ar fi fost renunţarea la funcţia de premier şi bineînţeles dacă există o majoritate, majoritatea există, atunci coaliţia putea să meargă mai departe", a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Totodată, liderul UDMR mai precizează că "nu este o situaţie fericită şi dincolo de toate acuzaţiile aduse, eu cred că această situaţie la un moment dat trebuie rezolvată într-un fel sau altul. O va rezolva premierul, o va rezolva coaliţia".

Camera Deputaţilor a respins, marți, cererea DNA de începere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

Mai multe articole despre:
România demisie Victor Ponta izolare Kelemen Hunor