MENIU

Kelemen Hunor: Iohannis a spus că nu discută cu nimeni. Asta e viața

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că decizia privind susținerea unui candidat pentru turul al doilea al prezidențialelor va fi luată joi de conducerea Uniunii, punctând însă că va respecta decizia candidatului ACL, Klaus Iohannis, care a spus că nu va discuta cu nimeni.

Întrebat dacă va discuta în această perioadă cu președintele PNL, Kelemen Hunor a negat. "Nu. Păi, dl Iohannis a zis că nu discută cu nimeni, deci eu degeaba aș vrea să discut cu el, dacă el nu vrea. Deci, din acest punct de vedere, eu am înțeles mesajul, el nu discută cu nimeni. Este o declarație care trebuie respectată eu nu am cum să nu respect această declarație. Noi am înțeles mesajul, asta este viața", a declarat președintele UDMR, la finalul reuniunii coaliției de guvernare. El a adăugat că joi va face o recomandare colegilor săi, nu prin intermediul presei.

"Din punctul meu de vedere, joi, (...) prezint o analiză a rezultatelor, vom asculta pe colegii noștri și vom face o dezbatere și vom lua o decizie. Dar nu pot să vă spun în acest moment care va fi propunerea, care vor fi propunerile, că cine știe, s-ar putea să fie mai multe propuneri. La noi astfel de decizii se iau în forurile de conducere. (...) Nici un electorat nu respectă sută la sută recomandările. Când este vorba mine sau de noi este un lucru, când este vorba de altcineva, e un alt lucru. (...) Dar eu sunt convins, dacă vom avea argumente, oamenii fiind raționali, se vor gândi la acele argumente și la acea soluție pe care noi o vom propune. Nu e vorba de a forța pe cineva nimeni nu are această capacitate și într-o democrație nici nu trebuie să aibă o astfel de posibilitate. (...) O să am o analiză, o recomandare și voi respecta decizia conducerii UDMR", a subliniat Kelemen Hunor.

 Ma multe pe Agerpres