MENIU

Jumătate din școlile care necesită autorizație de incendiu NU o au! Lucian Bode: „Ne confruntăm cu o problematică gravă”

Lucian Bode - ministrul de Interne a cerut, într-o videoconferință cu prefecții, să evalueze corect situația din teren și să se asigure că debutul anului școlar se va face în siguranță. 

„Vă cer să evaluați corect situația din teren și să vă asigurați că debutul anului școlar se va face în siguranță. Asigurarea unui an școlar în siguranță presupune efort integrat și din partea autorităților locale. Educația de calitate înseamnă viitorul României, însă ea nu poate avea loc fără condiții de siguranță. Siguranța instituțiilor de învățământ și a celor care constituie procesul de învățământ constituie una din prioritățile MAI.

Prioritatea noastră trebuie să fie evitarea și prevenirea pericolelor care pot surveni în școli. Siguranța tinerilor va depine de prezența în apropierea școlilor pe care noi o vom avea. Vă informez că vom avea în teren peste 8.800 de efective al MAI, polițiști, jandarmi, pompieri (...).

Până în prezent au fost evaluate peste 17.000 de unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică gravă privind securitatea la incendiu", a declarat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a anunțat că o treime din școlile din România necesită autorizație de incendiu. Din cele peste 25.0000 de școli, circa 17.000 nu au nevoie de un astfel de document. Din cele peste 8.000 care au însă nevoie, numai aproximativ 4.000 o dețin.

Mai multe articole despre:
bode an scolar autorizatii incendiu