MENIU

Jocul dublu al lui Victor Ponta

,, Un proverb sârbesc spune despre timp și timpuri că prezentul se cunoaște, viitorul este previzibil, trecutul este foarte dificil de stabilit. Acest proverb cred că i se potrivește cel mai bine lui Victor Ponta, cetățean sârb și cetățean român. Strategia sa politică pare că este despre consolidarea viitorului cu promisiunile și soluțiile oferite în prezent. Iar din trecut, pentru a demonstra că este un lider veritabil, ni se evocă anumite parți din biografia sa care compun o partitură dătătoare de speranță celor care trăiesc doar prezentul'', scrie Ionuț Cojocaru pe Invitații cristoiublog.ro

,,Discursul politic s-a schimbat radical în ultima perioadă. De mult timp nu se mai dezbat idei, programe, nu se mai ține cont de ideologii. Echipele de conducere ale partidelor nu vin cu proiecte ci promovează persoane fără o pregătire temeinică în funcții importante. Doar atacuri la persoană. De aici, și rezultatele politice. Nu există dialog nici măcar pe câteva dintre proiectele de importanță națională , ci doar tabere partizane care refuză dialogul.

Putem concluziona că de când Klaus Iohannis a devenit președintele românilor, justiția este principalul subiect politic. Continuu, într-o campanie electorală, românii vor fi așteptați să-și dea cu părerea despre Justiție ,iar partidele politice care susțin demersul vor sublinia ”importanța istorică” a referendumului. Ca într-o piesă provincială, toți cei angrenați în acest proces, politicienii sau jurnaliștii partizani vor sublinia că doar cei care sunt de acord cu salvarea penalilor nu vor merge la referendum.

Cei de la PSD arată că nu au maturitate politică de vreme ce consideră subiectul referendumului un joc de campanie electorală al președintelui, un referendum inutil. Cu toate că se exprimă împotriva referendumului, de ce sunt de acord cu el? De ce nu se opun democratic prin toate pârghiile posibile? Știm din istorie că deciziile asumate produc efecte pozitive.

Oficial, partidele politice au intrat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Prilej de a analiza activitatea câte unui partid până la încheierea campaniei europarlamentare.
Astfel, vom începe cu Pro România.

PRO România este partidul înființat de Victor Ponta în 20 februarie 2018 cu scopul de a crea un altfel de PSD, un PSD după felul și chipul său. Cum pentru public dă bine să arați atașamentul pentru valorile de stânga, acesta nu și-a dat demisia din PSD, ci a căutat să fie exclus. Pentru a forța excluderea din PSD s-a grăbit să ocupe funcția de Secretar General al Guvernului în ultimele zile ale guvernului Grindeanu chiar cu riscul de a deveni penibil, cu scopul de a forța o cădere a guvernului PSD (al cărui membru era), ajutat de un prim ministru, fără experiență politică, venit și dispărut fără urmă.

Cum schimbarea guvernului Grindeanu a reprezentat o premieră mondială, demiterea propriului guvern de către partidul majoritar din Parlament, Victor Ponta și-a continuat planul de a lovi ori de câte ori poate în PSD, partid pe care l-a condus ,și de a strânge în jurul său și al noului partid cât mai mulți membri. Membri frustrați, oportuniști care nu mai aveau ce câștiga din zona PSD, politicieni care nu se mai bucurau de încrederea lui Liviu Dragnea.

Apărut mult mai repede decât partidul lui Cioloș, Pro România este un partid cu filiale în toată țara. Cum de la buget primește bani funcție de numărul de parlamentari, ar fi interesant de aflat pe ce filieră și de unde au strâns cotizații membrii Pro România. Apropierea de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și cel sârb Aleksandar Vučić, arată chipul ”democratic” al celui care acum promovează valorile Pro Europa, de data aceasta'', scrie Ionuț Cojocaru.

Continuarea AICI

Mai multe articole despre:
Victor Ponta