MENIU

Jens Stoltenberg: „Dacă permitem ca Putin să câştige, va trebui să plătim cu toţii un preţ mult mai mare”

Secretarul general al NATO - Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a admis că sprijinul pentru Ucraina în faţa invaziei ruse ”are un preţ” pentru toţi, dar a insistat asupra necesității menţinerii unităţii împotriva agresorului.

„Ştiu că acest ajutor are un preţ. În ţările noastre, multe persoane se confruntă cu o criză a costului vieţii. Facturile la energie şi alimente sunt în creştere”, a declarat Stoltenberg în cadrul discursului său rostit în ultima sesiune a celei de-a 68-a Adunări Parlamentare a Alianţei, care a dezbătut în acest weekend la Madrid aspecte legate de războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, a subliniat el, ”preţul pe care îl plătim în calitate de aliaţi NATO se măsoară în bani, în timp ce statul ucrainean plăteşte cu sânge acest preţ”, a afirmat Stoltenberg.

„Dacă permitem ca Putin să câştige, va trebui să plătim cu toţii un preţ mult mai mare”, a avertizat secretarul general al NATO.

În acest sens, el i-a îndemnat pe parlamentarii care participau la Adunarea Alianţei de la Madrid ”să menţină cursul împreună”: „Contez pe voi toţi, ca membri ai parlamentelor, să rămânem uniţi!”, a invitat Stoltenberg.

Politicianul norvegian a reamintit, de asemenea, că în timpul summitului ”transformator” al NATO, desfăşurat în iunie anul trecut la Madrid, au fost adoptate ”decizii foarte importante într-un moment critic pentru alianţă”.

Mai multe articole despre:
stoltenberg nato romania putin pret