MENIU

Ivan: Oferta PSD pentru PNL rămâne deschisă până la Congresul extraordinar al liberalilor

Ivan: Oferta PSD pentru PNL rămâne deschisă până la Congresul extraordinar al liberalilor / Foto: MEDIAFAX

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că oferta PSD pentru PNL privind refacerea USL şi revenirea la guvernare rămâne deschisă până la Congresul extraordinar al liberalilor şi va expira dacă PNL va decide să meargă „pe mâna lui Băsescu”.

„Ne pregătim, mai aşteptăm Congresul. Este un moment important Congresul PNL să vedem dacă întregul partid susţine viziunea lui Crin Antonescu. Dacă în acest Congres să hotărăşte că merg pe mâna lui Traian Băsescu şi a PDL, foarte bine, nu va mai exista nicio altă ofertă din partea noastră. Până atunci, oferta rămâne deschisă”, a spus Ivan.

El a arătat că în teritoriu majorităţile pe care PSD le-a făcut cu liberalii funcţionează foarte bine în aproape toate judeţele.

„Sunt foarte mulţi lideri locali, preşedinţi de CJ, consilieri judeţeni care vor refacerea USL şi regretă ieşirea de la guvernare”, a spus Ivan.

Potrivit lui Ivan, PSD vede fuziunea dintre PNL şi PDL ca o alianţă nu pentru români, ci împotriva cuiva, fiind o alianţă împotriva PSD.

„Nu înţeleg de când şi până când PNL a devenit un partid atât de înverşunat împotriva PSD şi a tot ce am susţinut împreună până acum şi atât de apropiat de partidul pe care pe bună dreptate l-au criticat atâţia ani pentru tot ce au făcut rău pentru România, ştiind foarte bine că prin această alianţă de dreapta ei nu fac decât să-i facă jocurile lui Traian Băsescu”, a spus Ivan.

El a arătat că o fuziune pe dreapta, respectiv o unire a forţelor de dreapta reprezintă proiectul pe care Traian Băsescu l-a vehiculat de mai bine de doi ani.

„Liberalii ştiu foarte bine că în primă fază se unesc doar cele două – PDL şi PNL – iar într-un timp foarte scurt vor ajunge să colaboreze cu Traian Băsescu şi asta e foarte greu de înţeles: cum a ajuns un întreg partid să devină marioneta lui Traian Băsescu, dintr-un înverşunat luptător împotriva acestuia?”, a mai spus Ivan.

Întrebat dacă această alianţă pe dreapta e de natură să pună probleme PSD şi candidatului PSD, Ivan a răspuns: „Nu mai multe decât am fi avut şi până acum. Este o competiţie deschisă în noiembrie, PSD are prima şansă, dovadă şi rezultatul din alegerile pentru PE, cu aproape 38%”.

PNL şi PDL vor lucra "pas cu pas" să ajungă la "un mare partid de centru-dreapta", a anunţat liderul democrat-liberal Vasile Blaga, menţionând că este "destul de greu de crezut" că se va reuşi aceasta până la alegeri.

Blaga a precizat că se discută de "o fuziune", care să fie realizată "în timp".

Liderul liberal Crin Antonescu a menţionat, la rândul său, că, în urma discuţiei PNL-PDL de miercuri, s-a luat hotărârea de a construi împreună "un proiect care să implice un mare partid de dreapta într-un viitor cât mai apropiat".