MENIU

Iurie Leancă explică de ce îl susţine pe Victor Ponta

<p>Iurie Leancă </p>

Iurie Leancă a declarat că a participat la evenimentul de lansare a lui Victor Ponta în campania electorală pentru prezidenţialele din România în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova şi nu de membru al Partidului Liberal Democrat (PLDM), relatează Unimedia.

Premierul Iurie Leancă a afirmat, într-o emisiune a postului de televiziune Moldova 1, că omologul său român a făcut multe pentru Republica Moldova în perioada mandatului său şi, prin sprijinul în alegeri, a dorit să-şi manifeste mulţumirea, relatează UNIMEDIA.

"Am mers, într-adevăr, în calitate de prim-ministru pentru a susţine un alt prim-ministru. Mă bucur pentru această invitaţie. De obicei, noi invităm pe prietenii noştri să ne ajute în timpul campaniilor. Atunci când cineva face comentarii, vreau să se refere doar la un singur lucru: gazoduct, 20 milioane euro pentru grădiniţe - şi am văzut oamenii, bunicile fericite în satele unde nu au fost niciodată grădiniţe, vorbim de Muzeul Naţional, vorbim de viitorul teatru de la Cahul, mai vin ceva bani", a subliniat premierul Iurie Leancă în emisiunea "Moldova în direct" de la postul naţional de televiziune.

"M-am interesat câte vieţi omeneşti au fost salvate ca urmare a faptului că domnul Ponta, Guvernul pe care îl conduce, ne-a ajutat să extindem proiectul SMURD pe malul stâng al Prutului. Doar de când au venit aceste cinci autospeciale pe care ni le-a donat la 27 august, 75 de persoane din Republica Moldova au fost salvate. Doar pentru acest gest aş fi mers la Bucureşti pentru a-i mulţumi lui Ponta şi a-i spune că îl susţin în ceea ce face", a adăugat Iurie Leancă.