MENIU

Țiriac: L-am rugat pe Iohannis foarte mult să aibă grijă de sport pentru că ne ducem în râpă

Ion Țiriac a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareș Bogdan, că l-a cunoscut pe Klaus Iohannis încă de pe vremea când era primar al Sibiului și că a sperat, odată cu preluarea funcției de șef al statului, că se va înțelege cu prim-ministrul și că va exista armonie între cele două palate. În viziunea sa, Iohannis este un președinte corect. Pe de altă parte, Țiriac a afirmat că l-a "rugat foarte mult să aibă grijă de sport că ne ducem în râpă". 

"Probleme cu birocrația și faptul că este foarte greu să explici în străinătate ce se întâmplă în România, în momentul de față. Noi speram că, odată cu venirea unui nou președinte, că domnul Iohannis o să se înțeleagă cu prim-ministrul și Guverul (...) Președintele Iohannis e un președinte corect, ales. Eu l-am cunoscut înainte, ca primar al Sibiului, pentru că am făcut două-trei televiziuni cu dumnealui pentru nemți, acum 20 de ani. A făcut o treabă bună la Sibiu. Are o demnitate care se manifestă și în funcția în care este astăzi. L-am rugat foarte mult să aibă grijă de sport, că ne ducem în râpă", a spus Ion Țiriac. 

În acest context, Țiriac a evocat problemele din gimnastica românească:

"Dacă doriți, și mergem și la gimnastică, ne arde pe toți românii poate mai rău decât Simona Halep sau tenisul care a fost și care este. Noi am fost o națiune care am dat lecții la toată lumea. Unde sunt școlile, antrenorii care trebuie făcuți? Vorbeam cu Gabi Szabo, astăzi, spune: 'Țiriac, 39 de fete sunt de performanță în echipă, din care poți selecționa în țara asta'. Nadia are 3.500 la clubul ei. Considerăm că sunt în SUA, altă țară, alt animal, patru milioane de practicanți. Vedeți atunci cu cine ne batem?".

Pe de altă parte, Țiriac a subliniat faptul că în ziua de astăzi, foarte puține sau niciun club nu oferă ore de tenis pe gratis.

"O să spun ceva care o să șocheze: pe vremea comunismului, tineretul era mai sănătos decât astăzi. Un copil putea să joace tenis gratis. În ziua de astăzi, foarte puține sau niciun club nu oferă treaba asta. Cel mai mare asset pe care l-a avut România, vreodată, și pe vremea lui Ceaușescu a fost sportul. Cu sportul stăteam la masă cu oricine. Uitați unde am ajuns (...) individualități numai, imposibil. Suntem o țară foarte mare, foarte mică. Nici SUA nu lucrează numai cu individualități", a mai precizat Ion Țiriac.