MENIU

IPP solicită DNA să investigheze afirmațiile făcute de Geoană și Vanghelie

<p>IPP solicită DNA să investigheze afirmațiile făcute de Geoană și Vanghelie&nbsp; </p>

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să investigheze afirmațiile făcute de senatorul, Mircea Geoană, și primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, cu privire la rolul președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, și al premierului Victor Ponta privind obstrucționarea dreptului la vot al românilor, din diaspora, la alegerile prezidențiale, informează Agerpres. 

Mai exact, precizează aceeași sursă, IPP solicită DNA să investigheze o posibilă încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție de către liderii PSD, printre care Victor Ponta și Liviu Dragnea.

"Considerăm că se impune de urgență că DNA să verifice aceste informații în condițiile în care la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale 2014 unui număr de peste 200.000 de români din diaspora li s-a încălcat dreptul constituțional de a vota, aceștia nereușind să între în secțiile de votare în intervalul aferent votării stabilit prin lege, după 8 ore de așteptare la coadă în față secției", se arată în comunicatul IPP, transmis Agerpres.

 

Mai multe pe Agerpres.