MENIU

Iosif Boda: Ponta a făcut cea mai josnică afirmație! Alina Gheorghiu ar trebui să-l dea în judecată

Iosif Boda

Iosif Boda, analist economic și fost consilier prezidențial în mandatul lui Ion Iliescu, a explicat în platourile Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că Victor Ponta își dorește să revină în viața politică, dar că a ales strategia greșită.

"Sunt foarte derutat de mișcările pe care le-a făcut Victor Ponta în ultimii doi ani, atât de derutat încât îmi e greu să îi urmăresc și mișcările de idei, dacă le mai are. Pentru că îl ascult pentru a cincea oară cu aceleași cuvinte care nu au ce căuta în vocabularul lui. A făcut una dintre cele mai josnice afirmații. Dacă aș fi în locul Alinei Gheorghiu, l-aș da în judecată", a susținut Iosif Boda.

Acesta este de părere că Victor Ponta și-a dat seama de ce a pierdut atunci când a ieșit din viața politică și că, de aceea, acum își dorește să revină.

"Face astfel de afirmații pentru că pe de o parte și-a pierdut busola, pe de altă partă și-a pierdut o carieră care ar fi putut fi de excepție în partea asta a Europei. El, la un moment dat, nu mai ținea cont de nimeni, dar de nimeni. Era o vreme cânt tinea cont de sfaturile economice ale lui Florin Zamfirescu, prim-viceguvernatorul BNR, dar la un moment dat nu mai ținea cont de nimeni, nici măcar de propriul socru. Acum își dă seama de ce a putut să facă și ar vrea să revină. Dar nu revine cu astfel de chestiuni, cu ‚Pe mine nu mă interesează, eu sunt un om liber, eu merg la conferințe’", a spus analistul politic.

Totodată, Iosif Boda i-a adresat și câteva întrebări fostului prim-ministru Victor Ponta.

"Ce ne spune Victor Ponta? Unde a fost el la conferințe? Eventual la Bejing. De cine e finanțată fundația aia? Văd că Dragnea a dat cu ușurință înapoi. E o problemă foarte serioasă în România că nimeni nu urmărește de unde vin bani, pe ce sunt cheltuiți, cu ce sunt răsplătiți, unde pleacă niște bani, din ce surse pleacă banii și unde ajung", a întrebat fostul consilier prezidențial.

Referitor la propunerea ministrului Educației, Adrian Curaj, aceea de a scoate din programa școlară limba latină, Iosif Boda se declară uimit.

"Eu pot să înțeleg că tehnica asta este foarte dificilă, că merge într-un ritm nebun și că vor introduce probabil mai multe ore pentru informatică, cibernetică, etc. Însă niciodată informatica, nici cibernetica nu o să ajungă la sufletele omului, mai ales la acele suflete nepervertite, pe care le poți încă forma. Cum e posibil să scoți limba latină din programa școlară?", a susținut analistul politic.

Acesta a explicat că refuză să creadă că Adrian Curaj a propus scoaterea limbii latine din programa școlară, arătând că primul care a vrut acest lucru a fost Ilie Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu.

"Eu înțeleg că devenim oameni universali, multe lucruri ne putem pierde, dar nu ne putem pierde identitatea. Eu nu concep un om, cât ar fi el de modern, fără să aibă minime cunoștințe despre literatura clasică universală și românească, minime cunoștințe despre marile figuri ale istoriei. Știți cine era promotorul scoaterii limbii latine din vocabularul limbii române și considerarea că noi suntem exclusiv daci? Ilie Ceaușescu! Eu, totuși, nu cred că ministrul Educației a făcut propunerea asta", a mai spus Iosif Boda.

 

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Iosif Boda limba latina