MENIU

Ion Iliescu, despre riscul unor atentate teroriste în România, după cele din Bruxelles

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a semnat joi în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei în Bucureşti, afirmând că solidaritatea ajută împotriva terorismului, pe care l-a calificat drept ''un fenomen mârşav şi murdar'', scrie Mediafax. 

"Oricine poate fi ţintă. Speram să fim mai à côté puţin, nu ne aflăm în calea marilor valuri de emigraţie spre vestul Europei fiind un nivel mai coborât de dezvoltare economică. Prezentăm mai puţin inters pentru asemenea valuri de imigranţi, dar oricum suntem cu toţii confruntaţi cu aceeaşi situatie şi solidaritatea tuturor este elementul care ne poate ajuta împotriva acestui fenomen mârşav şi murdar", a declarat Ion Iliescu, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei în Bucureşti.

El a spus că Belgia a devenit teritoriul acestei "desfăşurari de ură" şi a sentimentor "primitive".

"Dar toţi suntem afectaţi de aşa ceva şi apreciez sentimentul de solidaritate care se manifestă puternic în întreaga Europă pentru că este singurul sentiment şi singura poziţie necesară în asemenea momente. Facem front comun împotriva forţelor oarbe, teroriste, întunecate care aduc în societate şi discordie şi stare de încordare neîncetată. Trebuie să depăşim asemenea momente şi asta numai printr-o solidaritate umană activă o putem face", a adăugat fostul preşedinte al României.