MENIU

Ion Cristoiu: Ponta se teme de moarte de Antonescu. CUM VREA SĂ ÎL SCOATĂ PE CRIN DIN CURSĂ

<p>Ion Cristoiu</p>

Ion Cristoiu a explicat, la JOCURI DE PUTERE, care este stratregia lui Victor Ponta pentru a-l scoate pe Crin Antonescu din cursa electorală.

"Ponta are nevoie să o legitimeze, până în noiembrie, pe Elena Udrea drept liderul opoziţiei pentru ca să scape de Crin Antonescu. Ponta se teme de moarte de Crin Antonescu. O să spuneţi că de fapt şi Traian Băsescu îl atacă pe Ponta. Atacurile lui Traian Băsescu nu au prospeţimea lui Crin Antonescu. Băsescu este într-un război cu Ponta de uzură. Crin Antonescu a lucrat cu Ponta, îi ştie toate punctele slabe. Crin Antonescu reuşeşte să păstreze discuţia la un anumit nivel, fiind tăios, fără să coboare sarcasmul. Este imposibil pentru Ponta să coboare discuţia. Orice confruntare televizată e cu publicul. În momentul de faţă, Ponta nu are ac de cojocul lui Crin Antonescu. Şi atunci încearcă, cu ajutorul lui Băsescu, să ducă un război cu Băsescu în care vocea lui Crin nu se mai aude deloc. Nelegitimarea lui Crin drept adversarul PSD - această "USL trăieşte" nu e. Dacă analizaţi intervenţiile lui Ponta veţi vedea că, atunci când e întrebat de Crin Antonescu, o ia prin porumb. Când vine problema de la Nana, se năpusteşte asupra Elenei Udrea. Avem de-a face cu o evitare a legitimării lui Crin Antonescu drept principal adversar şi mutarea principalului adversar către PMP", a spus Cristoiu.

Cristoiu a arătat că momentul de cumpănă va fi 25 mai, ziua europarlamentarelor.

"Crin Antonescu este încă şeful unui partid de opoziţie care are cei mai mulţi parlamentari. Un asemenea partid oricând poate fi un pol de putere care să îţi rupă din coaliţia de guvernare. PMP nu are. Udrea şi Băsescu nu sunt atât de credibili în loviturile date lui Ponta precum Crin Antonescu. Momentul de cumpănă va fi 25 mai. Scopul lor, cu "USL trăieşte" şi cu toate acestea, e ca să obţină un scor slab, să-şi dea demisia, să aibă loc un congres, să vină o aşchie şi să îl scoată pe Crin Antonescu", a mai spus Cristoiu.