MENIU

Ion Cristoiu, despre "plimbarea" Antenei 3: Manipularea a fost sprijinită de Victor Ponta

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a vorbit, în emisiunea lui Rareş Bogdan de la REALITATEA TV, despre decăderea presei şi despre cazul Antena 3, explicând care sunt lucrurile care ar fi trebuit să atragă atenţia, în privinţa "plimbării Antena 3".

Ion Cristoiu a spus, la REALITATEA TV: "Ne întoarcem la fapte, eu am văzut multe manipulări, dar ca povestea cu Antena 3, care e ameninţată....nu am văzut.

Iată faptele: un domn Voiculescu e patronul acestei televiziuni. În viaţa acestei televiziuni, care e proprietatea sa, acest domn, care e estimat la 700 de milioane euro, are o problemă. Justiţia a ales să îi confişte clădirea. Patronul, oricare ar fi el, are o problemă: i s-a confiscat sediul. Ce îl oprea pe acest domn să cumpere alt sediu? La asta, vine o nebunie, un premier, numit Victor Ponta, care face nişte declaraţii...

Această manipulare a fost sprijinită de candidatul la preşedinţie, de Victor Ponta.

Când a trebuit să plece Realitatea TV de la Casa Presei, a scris premierul pe internet că e solidar cu voi? E la fel cu orice altă instituţie: dacă nu mai are sediu, există două soluţii: ori se închide instituţia, ori îşi ia un alt sediu.

Postul organizează un protest...nimic nu e mai primejdios decât mişcarea de protest neautorizată. Ce s-a întâmplat la Cotroceni a fost inimaginabil. Nu mă interesează cine organizează, poate să fie şi Bianca Drăguşanu. E important să fie protest autorizat pentru că se răspunde la orice. Cele neautorizate sunt "bumbăcite" de poliţie pentru că nu răspunde nimeni. La acea "plimbare" o jurnalistă a fost bătută. Mircea Badea a spus: "Eu nu sunt de vină. Am invitat lumea la o plimbare".

Ponta trebuia să îl dea afară pe şeful Jandarmeriei. Acea mişcare a fost sprijinită de organizaţiile PSD, părerea mea. În România nu există nimic spontan".

Ion Cristoiu a detaliat care i s-au părut adevăratele probleme în cazul Antena 3.

"Au existat două greşeli uriaşe în cazul Antena 3: am fost în Anglia, nu m-am uitat la TV, dar am aflat ce scrie Radu Tudor pe blog şi ce a făcut Mircea Badea de la presa independentă. Ei îşi fac rolul, dar presa îi ajută.

Mircea Badea e un actor...Depardieu s-a dus cu Putin. El e un actor, îşi face rolul...dar cei care îl cultivă....nu au nicio scuză.

Doi, aţi căzut într-o mare capcană, în loc să vă concentraţi pe problema dintre solidaritatea unui domn numit Victor Ponta şi acest post, v-aţi concentrat pe Antena 3".