MENIU

Iohannis, atac devastator la Guvernul Dăncilă: Așa nu se poate conduce o țară! Bâlbe, greșeli

Iohannis, atac devastator la Guvernul Dăncilă: Așa nu se poate conduce o țară! Bâlbe, greșeli

Președintele Klaus Iohannis susține că OUG 114 este o mare greșeală a Guvernului și consideră că Executivul are o politică prin care întâi acționează și apoi, în funcție de cine strigă mai tare, rezolvă din problemele apărute.

”Așa nu se poate conduce o țară. Nu poți să vii în 28 decembrie cu un OUG, să o pui pe masă și să o aprobi fără a discuta cu asociații, cu toți cei vizați. Sunt de acord că un Guvern poate să schimbe diverse abordări, dar nu pot să fiu de acord ca aceste lucruri să se facă pe picior, fără consultări și fără să vezi care sunt efectele. Părerea mea este că OUG 114 este neavenită. Trebuia dată OUG la începutul anului trecut, dezbătută cu toți actorii vizați și la jumătatea anului adoptată, în așa fel încât să fie corelată cu restul legilor. Această metodă de a da OUG și pe urmă vedem cine strigă mai tare și mai cârpim pe unde este nevoie. Așa se poate rezolva o criză sau o calamitate, dar aia trece, însă nu poți să schimbi regulile peste noapte în domenii mari și apoi să vezi care sunt efectele, fără niciun studiu în prealabil", a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.

"Asta este problema: Guvernul nu lucrează transparent, nu se consultă cu cei vizați și fiecare bâlbă, fiecare greșeală agravează chestiunea, în loc să o rezolve”, a mai spus Iohannis.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis