MENIU

Iohannis va anunța săptămâna viitoare decizia cu privire la numirea şefului DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat de la Bruxelles că săptămâna viitoare va anunța decizia sa cu privire la numnirea șefului DIICOT. 

Șeful statului spune că va anunța în cursul săptămânii care urmează decizia cu privire la numirea șefului DIICOT.

A trecut o lună de când ministrul Justiției i-a trimis președintelui Iohannis propunerea pentru șefia DIICOT. Dar nici până acum șeful statului nu a anunțat dacă îl acceptă sau nu pe Felix Bănilă.

Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care i-a dat aviz pozitiv pe data de 5 iunie, iar pe data de 11 iunie propunerea a fost trimisă președintelui Iohannis. Pe data de 17 mai, procurorul general, Augustin Lazăr, i-a prelungit actualului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, delegarea pe funcție cu șase luni.

Reamintim că președintele PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, liberalii cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.

Mai multe articole despre:
DIICOT Klaus Iohannis