MENIU

IOHANNIS se dezice de SUSPENDAREA lui Băsescu: "A fost la limita Constituţiei"

IOHANNIS se dezice de SUSPENDAREA lui Băsescu: 'A fost la limita Constituţiei'

Klaus Iohannis se spală pe mâini de suspendarea din 2012 a preşedintelui Traian Băsescu. Candidatul dreptei la Cotroceni spune că acţiunea a fost la limita Constituţiei, deşi admite că l-a îndemnat pe deputatul Forumului German, formaţiune pe care o conducea la acea vreme, să voteze pentru suspendare.

"În 2012, eu am fost un observator independent a ce s-a întâmplat. N-am fost nici în USL, nici n-am fost asociat USL-ului, nici n-am fost în partea pro Băsescu. Ce s-a întâmplat în 2012 în vară a fost la limita Constituţiei. Întreaga procedură a fost inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul... Nu a avut nimeni ce câştiga. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi", a spus Klaus Iohannis, la un post TV.

Cu toate acestea, Ovidiu Ganţ, singurul deputat al Forumului Democrat al Germanilor din România, condus, la acea vreme, de Klaus Iohannis, a fost îndemnat de conducere să voteze pentru suspendarea preşedintelui.

"Fondul problemei, dacă se votează 'pentru' sau 'contra', la momentul respectiv a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare. Aşa a fost opinia majoritară la momentul respectiv", a mai spus Iohannis.

Întrebat care a fost opinia sa, acesta a răspuns: "Tot asta. Am fost de acord să se voteze pentru suspendare. "