MENIU

Iohannis îi răspunde lui Toader, în revocarea lui Kovesi: Nu există temei pentru sesizarea CCR!

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în opinia sa, nu este niciun motiv pentru care Guvernul să sesizeze CCR, după ce el a refuzat să o revoce pe Kovesi.

”După părerea mea, nu există niciun temei pentru a sesiza CCR. Nu exista niciun conflict între presedinte și Guvern si temei pentru a sesiza CCR. Ce sa judece Curtea? Ca nu am fost de acord intr o chestiune în care legea îmi spune că pot să fiu de acord sau nu? Sigur, putem să înțelegem că minsitrul este personal nemulțmumit că i s-a refuzat revocarea. Din punctul meu de  vedere procedura s-a finalizat”, a spus președintele. 

 Klaus Iohannis a mai spus că ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unei alte instituții să ne trezim cu un atac la CCR:

”După cum cunoaștem cu toții, decizia în finalul acestei proceduri este la președinte (...) Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unei alte instituții să ne trezim cu un atac la CCR”. 

Iohannis, despre valul comisiilor de anchetă: PSD vrea să acapareze toate instituțiile statului 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri dimineaţă că abia luni îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă sesizarea pe care o va trimite la Curtea Constituţională (CCR) referitor la refuzul lui Iohannis de revocare a şefei DNA şi că speră că documentul va fi asumat de Guvern.

Tudorel Toader l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că nu a adus argumente manageriale pentru refuzul de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ci întreg demersul a fost unul politic. "Preşedintele nu a adus decât argumente politice, nu manageriale. De fapt a spus înaintea raportului meu. Am vorbit cu doamna premier, i-am prezentat elemente din sesizarea către CCR. Zilele astea finaliez documentul, luni mă întâlnesc cu premieru şi îi voi prezenta sesizarea în amănunt. Sper că Guvernul îşi va asuma sesizarea", a declarat miercuri dimineaţă Tudorel Toader pentru Realitatea TV.

Ministrul Justiţiei a spus că draftul de sesizare este făcut, dar vrea să-l completeze şi cu argumentele aduse de preşedintele Iohannis în refuzul de revocare. "Doamna Dăncilă este de acord cu sesizarea la CCR", a mai spus Toader.