MENIU

Iohannis participă la Summit-ul Parteneriatului Estic, la Riga. Declarații de presă, la ora 16.00

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca joi după-amiază spre Riga pentru a participa la Summitul Parteneriatului Estic. Înainte de plecare, la ora 16,00, şeful statului va susţine o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni.

Potrivit Adminsitraţiei prezidenţiale, Iohannis va fi întâmpinat la Riga de către preşedintele Republicii Letonia, Andris Berzins, iar seara va participa la dineul de lucru oferit de omologul său leton. 
 
Ulterior, Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul. 
 
Totodată, şeful statului român va participa la sesiunea plenară a Summitului Parteneriatului Estic de la Riga. În cursul după-amiezii de vineri, Klaus Iohannis va reveni în ţară şi va susţine, la sosire, o declaraţie de presă la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni. 
 
Parteneriatul Estic (PaE) este parte a Politicii Europene de Vecinătate (PEV) a UE şi implică, alături de statele membre UE, şase ţări din vecinătatea sa estică: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. A fost lansat cu ocazia Summit-ului PaE de la Praga, din 7 mai 2009.