MENIU

Iohannis: Nu pot fi de acord ca parlamentarii să facă modificări la Codul Penal în interes propriu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, că nu este de acord cu modificările propuse la Codul Penal și de Procedură Penală și că nu poate accepta "ca parlamentarii să facă modificări la aceste acte normative, în interesul lor propriu". Iohannis a ținut să precizeze că acestea sunt acte normative noi, care trebuie lăsate să funcționeze un timp, înainte de a vedea dacă sunt necesare amendamente.

"Nu pot să nu mă refer la câteva acte normative care sunt indelung disputate. Nu sunt de acord cu astfel de modificări. Codul Penal și de Procedură penală sunt acte normative noi, ele trebuie să fie lăsate să funcționeze un timp pentru a vedea, în mod obiectiv, dacă este nevoie de anumite modificări. Nu pot să accept ca parlamentarii să facă modificări la aceste acte normative, în interesul lor propriu. Dacă vor ajunge la promulgare, nu vor fi promulgate", a declarat Klaus Iohannis.


Iohannis atacă la CCR Legea incompatibilității primarilor: Am serioase dubii. Nu va fi promulgată

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, că a trimis o adresă Curții Constituționale prin care solicită examinarea constituționalității actului normativ de modificare a Legii serviciilor comunitare de utilitati publice, nr. 51/2006, care prevede, printre altele, că primarii și președinții de Consilii Județene pot fi reprezentanți în AGA ale societăților publice, care se ocupă de utilități publice. Iohannis a subliniat că acest act normativ, care a ajuns pentru a doua oară la Președinție, nu va fi promulgat, în contextul în care, subliniază șeful statului, are "serioase dubii" în ceea ce privește constituționalitatea sa.

 

Klaus Iohannis: Nu accept aluziile premierului. Nu intenționez să sesizez CCR pe Codul Silvic

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, că nu acceptă aluziile premierului Victor Ponta, pe tema Codului Silvic, potrivit cărora "s-ar face trafic de influență la Președinție", în ceea ce privește promulgarea Codului Silvic, în actuala formă a proiectului de lege, contestat îndelung de Opoziție.