MENIU

Iohannis nu exclude boicotarea alegerilor prezidenţiale

<p>Klaus Iohannis</p>

Klaus Iohannis a declarat că nu exclude varianta boicotarea scrutinului prezidenţial, dacă Guvernul nu renunţă la ordonanţa care va permite migraţia politică a aleşilor locali. 

Klaus Iohannis "nu exclude" boicotarea alegerilor prezidenţiale. Motivul: ordonanţa anunţată de Liviu Dragnea şi susţinută de Victor Ponta, care dă liber la traseism aleşilor locali, proiect aspru criticat de Iohannis, invitat la B1 TV.

Preşedintele PNl a precizat că varianta boicotării scrutinului nu a fost discutată cu colegii săi din ACL.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

”Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale”, a precizat Ponta, arătând că în acest moment în municipiul Bucureşti, la nivelul CGMB, nu se mai iau decizii de trei luni, scrie Mediafax.ro