MENIU

Pe cine a desemnat Iohannis în fruntea Ministerului Cercetării

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru desemnarea vicepremierului Viorel Ștefan ca ministru interimar al Cercetării și Inovării.

Totodată, Iohannis a semnat și decretul pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia lui Nicolae Burnete de la Ministerul Cercetării.

Burnete și-a prezentat demisia la finalul lunii august, fără a preciza motivele care au dus la această decizie.

La începutul lui august, la bilanțul de șase luni, Ministrul Cercetãrii şi Inovării, Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a anunțat ce urma să facă și a vorbit mai puțin despre realizările din mandatul său puțin cunoscut publicului larg.

Prima demisie din Guvernul Dăncilă: "Plecarea mea, irevocabilă"

Burnete a afirmat că şi-ar dori lansarea a 100 de proiecte pentru tineri cercetători sub 35-40 de ani şi încă 100 pentru cei mai cu experienţă.

"Suntem în Anul Centenarului şi, personal, mi-aş dori să lansăm 100 de proiecte pentru tineri cercetători sub 35 - 40 de ani şi încă 100 pentru cei mai cu experienţă. În acest moment aşteptăm cu toţii rectificarea bugetară să vedem unde suntem, pentru că dorinţa noastră este să dăm acum drumul la alte competiţii care să se deruleze pe ani de zile. Îmi doresc ca ele să se deruleze undeva la 4 - 5 ani. Îmi doresc ca, după etape individuale de doi - de trei ani, ele să fie reevaluate şi să se decidă dacă se continuă sau nu. Dar atunci cercetătorii ar şti ce să facă", a declarat Burnete, într-o conferinţă de presă cu prilejul prezentării bilanţului activităţii din primul semestru al anului 2018.

Ministrul Burnete a mai spus că, pentru perioada deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, "pe zona de cercetare sunt prevăzute 11 evenimente", amintind, între altele, reuniunea Consiliului Competitivitate şi Creştere (COMPET) pe 3 aprilie 2019.

Mai multe articole despre:
ministrul Cercetării