MENIU

Iohannis: Miniștrii au libertatea să intre în politică. Ponta și Tăriceanu să deschidă Constituția

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la ieșirea de la Ateneul Român, acolo unde a avut loc o repetiție cu public a spectacolului Parsifal, că miniștrii din Guvernul Cioloș care doresc să intre în politică au liber să facă acest lucru. Șeful statului a răspuns și la acuzațiile la adresa sa aduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. 

"Un spectacol extraordinar, sunt impresionat. L-am felicitat pe maestrul Badea, dar toți cei care s-au prezentat astăzi în fața publicului tânăr și entuziast au avut o performanță notabilă. Sala a fost efectiv plină", a spus Iohannis. 

Referitor la acuzațiile care au apărut în spațiul public privind colaborarea ministrului Educației, Mircea Dumitru, cu Securitatea, președintele țării a declarat că așteaptă verdictul CNSAS.

"Asta este o chestiune care mă îngrijorează. Am văzut că au apărut zvonuri, aceste zvonuri persistă cu toate că domnul ministru a ieșit și a spus că nu a avut angajament cu Securitatea. CNSAS va spune în definitiv dacă a avut sau n-a avut. Un eventual angajament al ministrului față de Securitate ar fi o chestiune letală pentru cariera dânsului. Ar trebui să demisioneze imediat dacă se adeverește această acuzație. Cu premierul Dacian Cioloș am vorbit ieri foarte pe scurt, a rămas să așteptăm verdictul CNSAS", a susținut șeful statului.  

Totodată, acesta a vorbit și despre intrarea în politică a unor miniștri din cabinetul Cioloș, subliniind că există doritori. 

"Premierul mi-a spus că sunt miniștri care cochetează cu ideea de a încerca să ajungă pe listele unor partide politice, fără însă să detalieze. Eu am încurajat oamenii care au capacitatea și dorința să intre în politică pentru a veni cu sânge proaspăt să o facă. Sigur, și miniștrii au toată libertatea să intre în partide și să candideze", a spus Klaus Iohannis. 

Președintele României a răspuns și acuzațiilor la adresa sa aduse de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora șeful statului ar încălca Constituția țării.  

"Eu le zic să stea liniștiți, eu nu încalc Constituția, eu sunt garantul respectării Constituției. Dacă dumnealor cred altceva, le recomand să și deschidă această Constituție pe care o tot citează", a conchis Klaus Iohannis.