MENIU

Iohannis, MESAJ IMPRESIONANT pentru familia lui ILIE VONICA

Iohannis, MESAJ IMPRESIONANT pentru familia lui ILIE VONICA

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe familiei Vonica, spunând că Ilie Vonica "a fost alături de comunitatea sibiană în cele mai importante momente, conştientizând apartenenţa la aceasta", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vestea tragicei morţi a doctorului Ilie Vonica m-a întristat profund. Pe lângă calitatea sa de doctor, pe lângă statutul său de om de afaceri, doctorul Ilie Vonica a fost alături de comunitatea sibiană, de administraţia locală, în cele mai importante momente, conştientizând apartenenţa la aceasta. De aceea, cu siguranţă, vom simţi cu toţii lipsa doctorului, omului de afaceri, dar mai ales a omului Ilie Vonica", scrie Klaus Iohannis într-un comunicat de presă.

Primarul Sibiului afirmă că gândurile sale se îndreaptă spre "familia foarte greu încercată în aceste momente".

"Gândurile mele se îndreaptă acum spre familia sa, foarte greu încercată în aceste momente. Dumnezeu să dea putere acestei familii şi Dumnezeu să îl ierte pe cel care a fost doctorul Ilie Vonica", mai scrie Iohannis.

Trupul lui Ilie Vonica a fost depus, miercuri după-amiază, la capela Bisericii din Groapă din municipiul Sibiu, în prezenţa unor rude, dar şi a unor sibieni care l-au cunoscut sau i-au fost pacienţi. Înainte de sosirea cortegiului, a fost adusă o coroană mare, din trandafiri şi cale roşii, din partea membrilor familiei.

Rudele omului de afaceri au spus că acesta şi-a iubit foarte mult soţia, pe care o considera nevinovată.

"Cum să nu se supere? El a fost un om corect, foarte corect. Un om cinstit a fost! O să vadă Sibiul ce a pierdut. Un om ca el... Nu a spus că ar fi supărat. Poate din cauză că soţia... sigur... e nevinovată. I-a fost greu să o ştie acolo şi nu a rezistat. Inima lui a cedat. Asta este. A fost o presiune mare să îşi ştie soţia acolo, nevinovată. O iubea foarte mult. 30 de ani, vă daţi seama, foarte mult o iubea", a afirmat Maria Gândilă, verişoară primară a omului de afaceri.

"Toată lumea a fost ajutată de el. El cu Dana (Ioana Daniela, soţia lui Ilie Vonica - n.r.) erau de nedespărţit. Erau nedespărţiţi de 30 de ani. Au avut o relaţie specială. Peste tot, numai «Dana mea» era. Fata era ca ochii lui din cap. O iubea foarte mult, nici nu se poate spune cât. Nu ştim ce va fi. Să o întărească Dumnezeu pe fiica lor", a declarat, la rândul ei, Victoria Radu, o altă verişoară a lui Ilie Vonica.

După depunerea sicriului la capetă, porţile curţii bisericii au fost închise şi sunt păzite de angajaţii unei firme de pază. Familia a decis ca accesul în incinta capelei să fie permis doar rudelor şi prietenilor apropiaţi.

Potrivit membrilor familiei, înmormântarea este programată pentru duminică şi va avea loc în cimitirul Bisericii din Groapă, familia Vonica având aici un cavou.

Ioana Vonica a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti să fie eliberată din arest pentru a putea participa la înmormântarea soţului său, cererea fiind transmisă de procurori conducerii arestului Capitalei, potrivit unor surse din Poliţie.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marţi după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns în stare foarte gravă după ce s-a aruncat de pe acoperişul locuinţei sale, de la o înălţime de circa opt metri.
Surse judiciare spuneau că omul de afaceri a lăsat în locuinţa sa de pe strada Andrei Mureşanu din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini în care îşi explică gestul, dar familia a insistat ca aceasta să nu fie dată publicităţii.

Mai multe articole despre:
Sibiu om de afaceri Klaus Iohannis ilie vonica