MENIU

Iohannis, mesaj de ultimă oră pe Facebook

<p>Iohannis, mesaj de ultimă oră pe Facebook</p>

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, în cadrul unei postări pe pagina personală de Facebook, că nu va promulga legi care încalcă principii constituționale sau care au lacune juridice. Șeful statului a făcut aceeași afirmație, luni, în cadrul conferinței de presă, de la Palatul Cotroceni, susținută după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare.

"Nu promulg legi care încalcă principii constituționale sau care au lacune juridice. În ultimii 25 de ani, de foarte multe ori, legislația prost făcută a dus la stagnare şi a încurajat corupția", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Totodată, Klaus Iohannis susținea, luni, pe Facebook, că "legea privind participarea la vot a diasporei noastre bate încă pasul pe loc" și că, în consecință, "urmărește evoluția evoluția legislației pe această temă cu mare atenție". 

"Legislația alegerilor și a finanțării partidelor politice avansează mulțumitor în Parlament, dar legea privind participarea la vot a diasporei noastre bate încă pasul pe loc. Avem în străinătate aproximativ 4 milioane de români. Mulți dintre ei au stat ore în șir la cozi, în noiembrie 2014, ca să voteze. Urmăresc evoluția legislației pe această temă cu mare atenție și aștept ca partidele parlamentare să-și onoreze promisiunile", afirma Klaus Iohannis.

 

Iohannis, după consultările cu partidele: Ne aflăm pe drumul cel bun.Avem acord pe 3 mari chestiuni

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, că reprezintă primul pas "pentru o altfel de politică, a normalității", afirmând că are "convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun". Iohannis a subliniat că există un acord pe trei mari chestiuni: adoptarea legii alegerilor locale, a legii finanțării partidelor și a campaniilor electorale, precizând, totodată, că "sunt câteva proiecte convenite la precedentele consultări care au progresat", dar și "teme sensibile precum votul pentru diaspora care nu au făcut mari progrese". Iohannis a ținut să sublinieze că "nu promulgă legi care încalcă principii constituționale" și că nu consideră că ar trebui să comenteze "personal orice eveniment".

Klaus Iohannis, prima reacție despre salariile și pensiile speciale ale parlamentarilor

 

Klaus Iohannis: Nu promulg legi care au lacune juridice! Legislaţia prost făcută a dus la stagnare!

 

Klaus Iohannis, consultări cu partidele. Consens pe legislația electorală, nu și pe justiție