MENIU

Iohannis și-a desemnat un nou consilier. A fost ministru de Interne și al Apărării

Președintele Klaus Iohannis l-a numit consilier de stat, în Administrația Prezidențială, pe Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne din perioada Convenției Democrate. Informația a fost confirmată, marți, pentru HotNews, de către Constantin Dudu Ionescu. În calitate de consilier de stat, Constantin Dudu Ionescu va fi director al Oficiului Informații Integrate, din cadrul Departamentului Securității Naționale, de la Cotroceni. Totodată, Iohannis l-a trecut, în rezervă, pe generalul Ion Oprișor, care este consilier prezidențial pe probleme de securitate națională.  

Constantin Dudu Ionescu (58 de ani), este licențiat al Facultății de Aeronave din cadrul Universității Politehnice București. Și-a început cariera ca inginer și a fost cercetător la Centrul de Motoare de Aviație București.

A fost deputat PNTCD în legislatura 1992 - 1996, apoi secretar de stat în Ministerul Apărării în Guvernul CDR, ulterior ministru de Interne.

A ocupat funcţia de secretar-adjunct al PNŢCD. După eşecul partidului, la alegerile din 2000, care au dus la dispariţia partidului din Parlament, Dudu Ionescu s-a înscris, în noiembrie 2003, în PUR-ul lui Dan Voiculescu. A explicat la vremea respectivă că a optat pentru PUR întrucât, după rezilierea protocolului cu PSD, şi după declaraţiile de apropiere faţă de PPE, este cel mai bine plasat pentru a putea construi un partid de orientare populară. Dudu Ionescu a demisionat din partidul lui Voiculescu, în mai 2005.

S-a retras, apoi, o vreme din viaţa publică şi politică, urmând ca, la alegerile pentru Parlamentul României din 2008, să candideze din partea PDL, într-un colegiu din sectorul 4, Bucureşti. Deşi s-a clasat pe primul loc, ca număr de voturi, nu a fost ales deputat.

Dudu Ionescu a ocupat timp de câţiva ani funcţia de general manager, la reprezentanţa din România a holdingului Elbit Systems Israel. Potrivit unor surse, ar fi întrerupt relaţiile cu Elbit Systems, în 2010.

 

Mai multe pe HotNews.ro.