MENIU

Iohannis, după decizia CCR: ”PSD e un partid iresponsabil. Este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, de la Palatul Cotroceni că așteaptă motivarea de la decizia CCR de luni.

”PSD continuă să fie un partid iresponsabil care se joacă cu soarta României. După ce a lăsat țara cu deficite majore, după ce a demis guvernul Orban pentrua conserva puterea baronilor locali, a provocat o nouă criză care a dus la decizia CCR.

Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult cu cât România are nevoie de acțiune politică responsabilă, nu de politicieni care să o ducă în instabilitate.

Vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să recunoască că și-a pierdut legitimitatea. Coalizarea unei alianțe în jurul PSD ar însemna inșelarea așteptările românilor.

Am mai spus, cea mai legitimă soluție este revenirea la votul românilor, care să dea o forță politică capabilă să guverneze pentru cetățean.

Nu putem continua așa cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial

Chiar și cu un guvern interimar, România este o țară guvernată

Voi pregăti câteva demersuri concrete, imediat ce am luat niște decizii

Nu voi desemna un premier PSD. Nu există niciun partid și nicio coaliție cu majoritate în Parlament. Nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că este decizia justă pentru România” a declarat Klaus Iohannis, luni.

Alegeri anticipate

Întrebat ce șanse mai au alegerile anticipate după decizia de astăzi, Iohannis a răspuns scurt: ”Tocmai au scăzut”.

"Din informațiile mele, CCR nu judecă declarații politice, ci acțiuni instituționale. Tocmai au scăzut șansele pentru anticipate, sub 50 la sută.

Despre presa liberă din România...

Iohannis a vorbit și despre o ”operațiune” despre care s-a zis că ar fi organizată și de instituții ale statului prin care au fost defăimați mai mulți jurnaliști și magistrați. Iohannis a precizat că dacă jurnaliștii și magistrații au fost ”filați”, așa cum a apărut în anumite publicații, este nevoie de o intervenție a instituțiilor statului.

”Presă liberă, da! Vă încurajez să vă exprimați liber. Unii chiar o faceți. Aștept ca presa să devină mai independentă, mai liberă și să trateze deschis toate subiectele. Că cineva reclamă că a fost filat, că au încercat unii să intimideze persoane din justiție, nu accept. Dacă s-a întâmplat, să sesizeze organele pentru a se verifica și a se lua măsuri ferme. Independența justiției e nenegociabilă. Astfel de afirmații sunt intolerabile”, a declarat Klaus Iohannis.