MENIU

Iohannis: Discuţiile Antonescu - Ungureanu nu angajează PNL şi nu a fost o concluzie comunicată

Iohannis: Discuţiile Antonescu - Ungureanu nu angajează PNL şi nu a fost o concluzie comunicată

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, după şedinţa BPN, că discuţiile purtate de Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu nu sunt de natură a angaja partidul, fiind unele neoficiale, şi nu a fost comunicată vreo concluzie din partea fostului preşedinte.

Iohannis a declarat că în prezent singurele discuţii privind dreapta politică sunt purtate între PNL şi PDL.

El a fost întrebat despre discuţiile cu Mihai Răzvan Ungureanu, purtate de Crin Antonescu în urmă cu aproximativ o săptămână, şi care este stadiul acestora.

"Cunosc faptul că a avut loc o discuție, dar ea nu angajează partidul, cum nu a fost o discuție oficială între partide, a fost o discuție absolut oportună și corectă între cei doi președinți de partide", a răspuns Iohannis.

El a menționat că este convins de faptul că trebuie găsită "o formulă optimală pentru un mare partid de dreapta", dar în acest moment nucleul discuțiilor este între PNL și PDL.

Iohannis a fost întrebat dacă personal intenționează să poarte discuții politice care nu angajează partidul, în condițiile în care a susținut acest lucru despre discuția lui Antonescu cu Ungureanu.

"Ar fi optimal pentru toți liderii politici ca, înainte să ducă discuții care angajează întreg partidul, să aibă discuții de sondare care nu angajează întreg partidul", a replicat liderul PNL.

El a fost întrebat dacă până la urmă i se pare oportună sau nu discuția cu Ungureanu care a avut loc.

"A fost cu siguranță o discuție bună, nu cunosc conținutul discuției. Dar este bine că această discuție a avut loc și cu siguranță vor exista și alte discuții între politicienii de dreapta. Dar nu a existat nicio concluzie a discuției care a fost comunicată de domnul președinte Antonescu partidului pentru a fi luate în seamă. Deci vorbesc acum, nu cunosc oficial ca și poziție a președintelui, că știu ce au vorbit, sigur că știu ce au vorbit", a mai spus Iohannis.

El a fost întrebat dacă acea discuție nu a fost una legitimă.

”A fost o discuție absolut legitimă, dar e bine să facem diferența între discuții informale între lideri și discuții formale care pe urmă se transmit partidului și angajează partidul”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a fost întrebat dacă discuțiile informale purtate cu liderii PPE, pentru afilierea PNL la această familie politică europeană, le consideră în același mod ca și pe cele purtate cu Mihai Răzvan Ungureanu.

”A fost o discuție formală și drept consecință partidul, în Delegația Permanentă, a luat o hotărâre clară în acest sens", a mai spus liderul PNL.

Ulterior, el a menționat că își însușește negocierile purtate de Antonescu pentru afilierea PNL la PPE, după ce a fost întrebat dacă a existat mandat din partea partidului asupra acestui lucru.

”Mi le însușesc, deci îmi însușesc negocierile și discuțiile purtate de domnul președinte Antonescu în ce privește afilierea PNL la PPE”, a precizat Iohannis.