MENIU

IOHANNIS, despre Grupul lui Tăriceanu: Un vehicul împins în faţă de PSD. Ponta se teme!

IOHANNIS, despre Grupul lui Tăriceanu: Un vehicul împins în faţă de PSD. Ponta se teme! / Foto: MEDIAFAX

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat, joi, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, o organizaţie nonguvernamentală care să militeze, spune el, pentru păstrarea valorilor liberale. "Nu văd această mişcare cu ochi buni", a comentat Klaus Iohannis, la Realitatea TV. Invitat, vineri seara, în emisiunea "Jocuri de putere", preşedintele interimar al PNL a declarat că acest "vehicul cvasi-politic alimentat şi împins în faţă de PSD" a fost creat cu scopul încetinirii unificării dreptei. 

"Nu văd această mişcare cu ochi buni. Ce s-a întâmplat acolo a fost, în esenţă, o eroare fundamentală, din două motive. Majoritatea acestor oameni care s-au afişat acolo şi au vrut să dea PNL-ului lecţii sunt oameni care au primit foarte mult de la partid, oameni care au primit demnităţi publice importante: prim ministru, miniştri, parlamentari... Nu le-au primit numai pentru că au muncit, ci pentru că partidul a dorit să le dea aceste demnităţi. Ori chiar aceşti oameni n-ar fi trebuit, dacă ar fi respectat o minimă etică politică, să iasă şi să se întoarcă împotriva partidului, sau să dea partidului lecţii fiindcă liberalismul nu a fost şi nu e sub asediu sau în pericol în ultimii 139 de ani în interiorul PNL, iar deciziile care s-au luat s-au luat în organismele statutare legale ale partidului. Decizia de a merge spre PPE nu au luat-o Antonescu şi Iohannis la o cafea, ci a fost luată în Delegaţia permanentă aproape în unanimitate. Fuziunea cu PDL-ul, dorinţa de a realiza o dreaptă unită în România după 24 de ani nu e o idee venită aiurea de undeva, este un concept care a fost discutat şi aprobat în delegaţia permanentă şi va fi supus Congresului. Dacă unii dintre actualii sau foştii noştri colegi au altă opinie este dreptul lor, dar nu cred că este dreptul lor să se întoarcă împotriva partidului fiindcă ei nu vor aşa! E totuşi un partid care respectă democraţia, şi dacă s-a votat, s-a teminat discuţia!", a spus Klaus Iohannis, la Realitatea TV.

"În ceea ce priveşte oamenii care au fost acolo, trebuie să vedem foarte clar că unii dintre ei sunt oameni care au plecat din partid, nemulţumiţi din varii motive. Sunt oameni care au fost daţi afară din partid şi sunt oameni care au anumite nemulţumiri, sunt oameni cu anumite frustrări... Niciun lider de judeţ nu a fost acolo. Şi atunci despre ce vorbim? E un grup de oameni care a fost adunat de PSD. Este un vehicul cvasi-politic alimentat şi împins în faţă de PSD fiindcă le e teamă de ce se întâmplă în PNL. Noi o să reuşim unificarea dreptei! Este o spaimă de-a lor!", a continuat liberalul.

Întrebat dacă Victor Ponta se teme de unificarea dreptei, liderul PNL a replicat: "Ponta categoric se teme de unificarea dreptei. Cine nu s-ar teme dacă vede că ceilalţi, în loc să se lupte între ei, se unifică şi rezultă un partid puternic? Încearcă tot felul de lucruri prin care să încetinească această mişcare."