MENIU

Iohannis, despre cei 350 de primari PNL care au migrat: Știți ce? Bine că s-au dus

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, marți seară, la emisiunea Jocuri de Putere, în contextul migrației politice a celor 350 de primari PNL, că au procedat bine, prin luarea acestei decizii , pentru că, precizează liderul PNL, ”intrăm într-o luptă grea, prezidențialele sunt cele mai grele alegeri și este bine pentru noi că ne-am curățit, înainte de acest prim tur de scrutin”. 

”O să mă refer prima dată la cei care nu au plecat. Ei sunt mai mulți, sunt oamenii noștri de partid care au rezistat, pentru că tentații au fost, promisuni au fost, vom afla dacă au fost șantajați sau nu, însă, din 1500 de primari, cea mai mare parte au considerat că rolul lor este acolo, alături de ACL, în PNl sau PDl . Celorlalti, ce sa le spun? Oameni slabi, care au cedat la promisiuni, la presiuni, la povești și s-au dus. Și știți ce? Bine că s-au dus, pentru că intram într-o luptă grea. Prezidențialele sunt cele mai grele alegeri și este bine, pentru că noi ne-am curățit înainte de acest prim tur de scrutin. Dați-vă seama că acești primari ar fi rămas la noi, fiecare dintre ei este un potențial trădător și, atunci, este posibil să se fi creat o problemă, în timpul alegerilor (...) Vreau să propunem să schimbăm legislația pentru alegerile parlamentare. Avem nevoie de un Parlament mai mic, mai eficient. Avem nevoie de un Parlament bicameral, cu oameni foarte serioși. Aceasta este o discuție care trebuie să o purtăm cu partidele. Sunt oameni serioși și în alte partide, aceia trebuie să ajungă în Parlament. Vom avea un Parlament mai mic, mai eficient, mai corect și trădătorii nu vor mai avea loc în el. Dacă ei au crezut că pot sta pe două scaune, e, practica le va arata că nu se poate (...) PSD se va debarasa de ei, eu am mai trăit astfel de faze”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, întrebat cum vor vota parlamentarii ACL, în cazul încuviințării urmăririi penale, față de colegii lor vizați în dosare penale, Klaus Iohannis a răspuns afirmativ:

”Parlamentarii Alianței Creștin-Liberale întotdeauna vor vota și votează pentru încuviințarea urmăririi penale. Este o decizie politică și se aplică și pentru oamenii inclusiv din ACL, nu facem deosebirea între unii și alții, fiindcă noi vrem să se facă lumină. Este, însă, un lucru interesant de urmărit. Ieri, a fost, în Parlament, anunțat un astfel de vor. Nu s-a votat, fiindcă, ai noștri ar fi fost acolo și au fost, dar, din PSD, din arcul guvernamental, din 187 de deputați cât puteau să fie, au fost 22 și se numește boicotarea votului. Deci PSD nu a avut și nu are de gând să voteze pentru încuviințare, nu au de gând să voteze pentru o justiție independentă, pentru un stat de drept. Domniile lor vor să își protejeze oamenii care au probleme cu DNA. Este foarte interesantă, dar tristă poziția președintelui PSD, domnia sa spune că ”nu se ocupă de așa ceva, el guvernează”. În primul rand, dacă guvernează, o face prost, pentru că Guvernul e ineficient. Totuși, nu se poate disocia de această chestiune. Domnul Ponta este președintele PSD. Să facă bine domnul Ponta, președintele PSD, să își trimită partidul la vot și să voteze pentru încuviințare (...) Vreau să văd PSD, în Parlament, ridicând mana pentru încuviințarea urmăririi penale și vor fi destule dosare, unde vor putea să își dovedească buna-credință”, a mai spus Klaus Iohannis.